Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

Zoeken naar intrinsieke motivatie

Zoeken naar intrinsieke motivatie

Worden wie je bent, en vervolgens hieraan vast houden is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel studenten zijn tijdens hun studie vaak zoekende naar wat ze nou eigenlijk écht willen doen. Om op deze vraag antwoord te kunnen geven is het belangrijk om te achterhalen wie je bent, wat je kan en waar je passies liggen. In mijn ogen is het de zoektocht naar je intrinsieke motivatie die hieraan ten grondslag ligt. Dit moet je zelf doen, durf jezelf in de spiegel aan te kijken en laat onafhankelijke personen met je mee kijken om je hierbij te ondersteunen. Maar heel simpel, loop ook bijvoorbeeld een willekeurige Supermarkt binnen en vraag de eerste de beste persoon een indruk te geven van jouw voorkomen.

Neem voor deze zoektocht tijd en heb vooral geduld. Ben je ervan bewust dat deze ontdekkingsreis niet alleen geldt voor je studententijd, maar eigenlijk ook van toepassing is op de rest van je leven. Maar hoe fijn is het als je deze zoektocht al start tijdens je studietijd? De periode hierop volgend zal dan alleen nog maar staan in het teken van blijven wie je bent.

Vergeet in dit alles bovenal niet te leven tijdens je studententijd. Ervaringen op doen, mensen spreken, van alles lezen wat los en vast zit over werkvelden die je interessant lijken. Reflecteer al deze momenten om vervolgens bewust naar de arbeidsmarkt te kijken zodat jouw carrière start succesvol is en je op de juiste plek land!

Maurits ter Poorten

Terug naar blogs