Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

Stage vs. Werkstudentschap

Stage vs. Werkstudentschap

Veel studenten zijn verplicht stage te lopen, vaak zie je dit in de vorm van een afstudeerstage gekoppeld aan de scriptie. Een leerzaam en intensief traject voor student en vaak ook bedrijf. Naast de verplichte stage is er een groep die vrijwillig stage loopt. Vrijwillig omdat ze nog geen baan kunnen vinden, of omdat zij het een mooie toevoeging vinden op hun cv. Voor een kleine vergoeding werken ze mee en doen ze 'werkervaring' op. Dit zijn vaak stages van minimaal 4 tot 6 maanden fulltime.

Wat veel studenten niet weten is dat er ook een heel mooi alternatief is voor de niet verplichte stage; een werkstudentschap. Tijdens een werkstudentschap verdien je een marktconform salaris en word je echt afgerekend op je prestaties. Dit zorgt ervoor dat je zelf ook kritisch blijft tijdens je werkzaamheden, proactief meedenkt en zo dus echte werkervaring opdoet. De duur varieert van 2 tot 5 maanden 3 á 4 á 5 dagen per week. Verwacht, net zoals bij een stage, zeker niet direct de meest inhoudelijke job. Maar uiteindelijk kan je zo'n opdracht net zo inhoudelijk maken als je zelf wilt. Wanneer de opdrachtgever ziet dat je dingen naar je toetrekt en dat er tijd overblijft word de uitdaging vanzelf groter. Middels een stage kan je een vaste aanstelling verkrijgen, maar door een werkstudentschap misschien nog wel eerder. Daarnaast is het ook mogelijk om in een periode van 5 maanden 2 werkstudentschappen te doen vs 1 stage. Hierdoor zie je uiteindelijk meer van het bedrijfsleven en krijg je nog meer kennis over de arbeidsmarkt.

Niet alle bedrijven hebben werkstudentschappen. Dus heb jij een bedrijf in het vizier die alleen aan stages doet? Heel begrijpelijk dat je daar een stage wil lopen. Ben je niet specifiek op zoek naar dat ene bedrijf? Ga dan voor een werkstudentschap! Het geeft vaak meer ervaring en is ook goed voor de portemonnee. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem contact met ons op: www.studentflex.nl

Kasper Klop

Terug naar blogs