Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Verwikkelt in het hart van deze tijd

Er wordt weer flink geïnvesteerd in het hoger onderwijs. Er gaat 350 miljoen naar kleinere colleges, individuele feedback, meer mondelinge tentamens en meer persoonlijk contact met de docent. Nog eens 40 miljoen naar talentprogramma’s, speciaal voor studenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging.

Dat is mooi! Maar waar gaat het nou echt om? Volgens de wet moeten universiteiten gericht aandacht besteden aan de persoonlijke ontplooiing van de student en aan de bevordering van zijn maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef (Art. 1.3, vijfde lid, Wet Hoger Onderwijs).

Duidelijke taal. De uitwerking ervan laat op een aantal punten echter te wensen over. Collegestof reproduceren en tentamens maken, leidt niet tot persoonlijke ontplooiing. Hier is meer voor nodig. Te beginnen met ruimte voor reflectie, om te reflecteren op jouw persoonlijke eigenschappen, talenten en tekorten. Om te weten waar je staat, en waar je voor gaat.

Bij Studentflex/ High Potential Academy staan deze vragen al jaren centraal. Weten wie je bent, wat je wilt, en wie je wilt zijn. Stap voor stap je persoonlijke groei voortzetten. Gelukkig is de aandacht voor persoonlijk ontplooiing ook in ontwikkeling. Hoe staat het met die van jou?

Weet dat je altijd welkom bent voor een gesprek of training. En deel deze mogelijkheid met de mensen in je omgeving. Want, zoals in de bovengenoemde wet staat, naast persoonlijke ontplooiing gaat het ook om het bevorderen van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef; persoonlijke ontwikkeling doe je dus niet alleen.

Guy Wijnen

Terug naar blogs