Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

Oprecht geïnteresseerd manifesto

Oprecht geïnteresseerd manifesto

Met de opkomst van social media, de technologische revolutie van de afgelopen jaren en de snelheid waarin de wereld momenteel aan ons voorbij gaat, is een oprecht gesprek tussen twee individuen ver te zoeken.

De discrepantie tussen enerzijds het sociale contact wat de mensheid sinds jaar en dag met elkaar verbindt en de toenemende rol van social media in ons leven is enorm. Waar we vroeger nog bij elkaar op de koffie kwamen om bij te praten over je zojuist ondernomen vakantie naar Zuid-Europa, wordt dit nu gedeeld met de gehele wereld op Instagram en Facebook. Dit zie je tegenwoordig ook gebeuren in de Human Resources sector, software recruitment technologie is booming.

Maar hoe kan je nou een duurzame verbinding maken tussen twee personen wanneer je het karakter van een kandidaat en de cultuur van een opdrachtgever niet aan een binair systeem kunt koppelen? Ik ben van mening dat door deze moderne technologieën de menselijke vrijheid niet ten goede komt. Waarbij je tijdens een gesprek jezelf kunt spiegelen, door kunt vragen om tot je echte interesses te komen, stompt het hedendaagse karakter van Web 2.0 dit af. Het is praktisch onmogelijk om deze diepgang te maken in een binair systeem. De Human Resources sector wordt hierdoor een stuk onmenselijker. Ik geloof alleen in de creatie van duurzame verbindingen die tot stand komen wanneer er oprechte interesse is in elkaar. Bij Studentflex en High Potential Academy doen we dit met oprechte aandacht, het grootste goed dat wij als mensen te bieden hebben. Iedere dag weer opnieuw.

Conformeer je niet aan de standaard. Durf je persoonlijkheid te laten zien, hier bouw je vertrouwen mee. Wees eigentijds, en bovenal authentiek! Ga op zoek naar je intrinsieke motivatie en laat die niet bepalen door het aantal volgers op Instagram. Laat je persoonlijkheid niet zien door de foto’s van ´jouw rolmodellen´ te delen, maar zorg ervoor dat de mensheid oprecht geïnteresseerd is in JOU!!

Deze inspiratievolle youtube movie laat zien dat dit manifesto steeds meer draagvlak krijgt. Ben jij geïnteresseerd in mijn verdere gedachte, neem dan contact met mij op. Ik ben in ieder geval geïnteresseerd in jou!

M. ter Poorten

Terug naar blogs