Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

LinkedIn training 25 november

LinkedIn training 25 november


Op het moment dat ik dit schrijf ben ik net begonnen aan mijn laatste halve jaar van mijn master! Steeds vaker hoor ik om mij heen dat studenten via LinkedIn benaderd worden voor banen en hulp kunnen ontvangen van zogenaamde verbinders. Een term waar ik vóór de LinkedIn workshop van Studentflex nog nooit van had gehoord! LinkedIn kende ik wel, maar de in’s en out’s waren voor mij nog behoorlijk vaag. Wat kan je er mee? Hoe werkt het überhaupt? Is een LinkedIn profiel onmisbaar? Al deze vragen hebben mij ertoe aangezet om de LinkedIn-training van Studentflex bij te wonen.

Al met al ben ik erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om bij deze LinkedIn-training aanwezig te zijn.
Ten eerste laat jij met je profiel zien wie jij bent en wat je in huis hebt als persoon. Een CV zegt in principe niet zo veel over een persoon zelf, maar een compleet gepersonaliseerd LinkedIn profiel wél. Bedrijven kunnen zien waar je passies liggen en waar jij als persoon enthousiast van wordt! Daar waar op een CV geen plek is voor uitleg, kan dat wel op een LinkedIn profiel. Een goed ingericht LinkedIn profiel, kan jou dus aantrekkelijker maken!

Aansluitend aan het voorgaande heb ik ook geleerd wat een profiel nou precies aantrekkelijk maakt en hoe ik mijn profiel kan tweaken. Welke nevenactiviteiten en bijbanen laat ik weg op mijn profiel?

Als laatste heb je met LinkedIn ook toegang tot een groot netwerk. Wanneer je een baan zoekt en je veel connecties hebt op LinkedIn, gaat er een wereld voor je open. Misschien kom je wel hele gave vacatures tegen die iemand interessant heeft gevonden of wordt je door iemand uit je netwerk voorgesteld. Ook kan je je aansluiten bij bepaalde groups waarin jij interesse hebt. Zo zit ik in een HR-group waarin dagelijks informatie over de branche wordt gepost en waar mensen hun ervaringen delen. Onwijs interessant dus! Zo blijf je op een leuke vrijblijvende manier up-to-date!

Uiteindelijk hebben wij de avond afgesloten met een borreltje en kijk ik terug op hele leerzame, maar ook gezellige avond!

Jane van de Wall

Terug naar blogs