Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

Een ode aan Bram Tankink

Een ode aan Bram Tankink

Voor degene die Bram Tankink niet kennen, een korte introductie: Bram Tankink is een Nederlandse wielrenner voor de ploeg LottoNL-Jumbo. Sinds 2002 is hij professioneel wielrenner en ondanks dat hij elk jaar veel wedstrijden rijdt, heeft hij maar twee nietszeggende koersen op zijn naam staan. Wie zegt de etappe in de Ronde van Duitsland en de GP Jef Scherens (wie dat ook mag zijn) nou iets?

Waarom kent iedereen dan toch Bram Tankink? Bram Tankink is een wielerheld. Hij staat niet bekend om zijn genadeloze eindsprint, niet om de soepele manier waarop hij bergop fietst en ook niet om zijn tijdrit kwaliteiten. Nee, Bram Tankink is iemand die met ontzettend veel vreugde, passie en plezier zijn beroep beoefent en hierdoor anderen inspireert. In al zijn interviews die hij na de wedstrijden geeft is hij vrolijk en straalt hij, ondanks dat hij óf zijn team niets gewonnen heeft.

Tegenwoordig geldt voor veel mensen van onze generatie maar een ding: carrière maken, overal bij zijn en alles moet zo leuk mogelijk zijn. Zonder dat mensen weten wat ze écht willen gaan ze ergens aan de slag, het liefste met het dikste salaris, de mooiste lease-auto en in het prominentste kantoor. Hier is uiteraard niks mis mee, sterker nog: Chapeau als dit allemaal meteen op z´n plek valt! Maar Is dit hetgene wat je ook echt wilt? Ben je gedreven door intrinsieke motivatie of vind je het stiekem toch wel heel erg mooi dat je tegenover je sociale netwerk kan opscheppen over wat je allemaal bereikt hebt?

Iedereen kent ondertussen de verhalen wel over jongeren met een burn-out en ook iedereen weet hoe het komt. Maar toch merk ik in mijn omgeving dat meer mensen kiezen voor een carrière die anderen mensen gaaf vinden, dan dat ze doen wat ze écht leuk vinden.

Daarom hoop ik dat mensen meer zoals Bram Tankink gaan nadenken: doen wat ze echt leuk vinden. Voor Bram is dat gewoon heel hard fietsen, zonder dat hij ooit een grote prijs zal gaan winnen. Als hij eens een keer probeert te ontsnappen uit het peloton zullen de meer getalenteerde wielrenners misschien om hem lachen, wetende dat hij het toch nooit tot de finish zal volhouden. Maar Bram geeft daar niet zoveel om, die doet gewoon wat hij het allerleukste vindt.

Ben jij er al achter wat jij het allerleukste vindt, kom er samen met ons achter! 

L. Florian

Terug naar blogs