Door middel van een blog geven wij onze visie op diverse onderwerpen die voor onze doelgroep interessant zijn.

blogs

De transitiefase: tussen studie en werk in?

De transitiefase: tussen studie en werk in?

Sinds je geboorte is er een plan voor je uitgestippeld. Tot ongeveer midden twintig: je gaat naar de peuterspeelzaal, kleuterschool, basisschool, middelbare school, studeren.. En dan? Jaren lang was je gewend om naar een doel toe te werken, het slagen of het afmaken van.. De doelen werden extern voor je gevormd. Je begint met de stap van basisschool naar de middelbare school met nog pak en beet 5 tot 6 jaar in het verschiet. Vervolgens ga je op eigen benen staan in een nieuwe stad, met afstuderen in de verte. Tot slot, is het afstuderen is een hele kluif. Je hebt hard gewerkt om je scriptie in te leveren en ineens sta je op de rand van de afgrond naar beneden te kijken en moet je zelf je toekomst gaan bepalen. Wat wordt de volgende stap in mijn leven?

De transitie van studeren naar werken is enerzijds een mooie mijlpaal in je leven, anderzijds een hele spannende tijd. Mooi, omdat je je doel hebt bereikt en hard hebt gewerkt. Je mag trots op jezelf zijn. Spannend, want in deze fase wordt je geconfronteerd met je wie je bent, wat je wil en wat je in je rugzak hebt verzameld aan talent. Je moet jezelf in de wereld gaan zetten, onderscheiden en laten zien in het sollicitatieproces.

Studentflex/High Potential Academy kan een cruciale rol spelen binnen deze fase in je leven. Via Studentflex kan je namelijk ontwikkelen in de praktijk bij leuke bedrijven en leren wat je leuk en niet leuk vindt binnen een bedrijf of functie. Naast je bijbaan, waarin je uiteraard geld verdient, heb je de mogelijkheid om te oriënteren en te solliciteren naar je droombaan. Dit geeft een stukje zekerheid in je leven en wordt deze fase toch minder spannend dan je had gedacht.

Anique van Eijk

Terug naar blogs